zondag 8 september 2019

Infobrief


Geachte ouders,


Naast het klasgebeuren komen alle peuters en kleuters ook 2 uren per week turnen. Sportklaspop Zazou kijkt er al helemaal naar uit om samen met de kleuters aan de slag te gaan in de turnzaal. Klimmen, klauteren, evenwicht, dans, balvaardigheid, omgaan met groot en klein materiaal, en nog zo veel meer zijn allemaal zaken waarmee de kinderen in contact zullen komen en waarbij ze zich naar hartenlust mogen ontplooien.


Wie turnt wanneer?
De kleuters van juf Evelien, juf Ann, juf Sara en juf Roselinde turnen op dinsdag en donderdag bij juf Natascha.
De kleuters van juf Marijke turnen op dinsdag bij juf Natascha en op woensdag of vrijdag bij juf Rien. Juf Rien staat ook nog op een andere school vandaar dat de kinderen de ene week op woensdag zullen turnen en de andere week op vrijdag.

Kledij:
Er dient geen specifieke sportkledij aangekocht te worden voor de turnlessen. Gelieve wel gemakkelijke kledij (in een broek beweegt men gemakkelijker dan in een rok of kleed) en schoenen (dwz schoenen die de kinderen zelf goed kunnen aan- en uitdoen) te voorzien op de dagen dat uw dochter/zoon turnen heeft en dit om niet geremd te worden in hun bewegingen.

We vragen wel aan alle kleuters (behalve de peuters) om sportschoenen mee te brengen, dit om de bewegingen nog meer te optimaliseren. Ondertussen leren ze ook wat zelfredzaamheid bij het aan- en uitdoen van de schoenen en turnpantoffels. Gelieve een turnzakje met sportschoenen genaamtekend mee te geven met uw kind. De turnpantoffels blijven in hun turnzak op school en worden op het einde van het schooljaar terug meegegeven. Indien de sportschoenen te klein zijn geworden zullen die ook terug meegegeven worden naar huis en zal er gevraagd worden om nieuwe mee te brengen.
In de warme maanden is het misschien ook aangeraden om sokken mee te geven. We hebben al ondervonden dat de blote voeten niet altijd even gemakkelijk in de turnpantoffels te krijgen zijn.

Aankoop van turnpantoffels.

Studies hebben aangewezen dat de klassieke turnpantoffels niet meer de vereiste steun geven voor de huidige sportactiviteiten in de turnzaal. De DETO turnpantoffel is na veel onderzoek op de markt gebracht door 2 turnleerkrachten en wordt aanbevolen door de Federatie van Belgische Podologen. De DETO turnpantoffel zorgt voor de nodige stabiliteit, buigt op de juiste plaats, ondersteunt de voetboog, zorgt voor extra demping en door middel van een uitknipbaar kussentje kunnen de schoenen 2 schoenmaten mee.
Voor meer info kan u terecht op www.detoturnpantoffel.be.

Wij geven u dit mee als advies. U bent dus zeker niet verplicht om deze schoenen aan te kopen. Maar wij zien het wel als onze taak om in te staan voor een goede ontwikkeling van het kind en u dus goede informatie mee te geven.

Een andere soort sportschoen is uiteraard ook goed.
We hebben wel al door de jaren heen ondervonden dat de kinderen zich comfortabeler voelen in sportschoenen dan in turnpantoffels.

Vragen of inlichtingen?
Mochten er vragen zijn of wenst u wat meer inlichtingen dan zijn jullie steeds welkom. Indien u ons niet kan bereiken mag u altijd een briefje meegeven in het mapje van uw dochter/zoon en dan komt dit zeker bij ons terecht.

Wij wensen jullie kinderen alvast veel sportplezier!


Met sportieve groeten,
Juf Rien, Juf Natascha en Zazou


Geen opmerkingen:

Een reactie posten